You are here:  / Pozostałe / Szarlotka

Szarlotka

post by related

related post

Mnóstwo jest potraw, które przez składniki użyte do ich sporządzenia lub
wygląd bądź też także zapach, pomimo swoich dużych walorów smakowych,
nie wzbudzają w pierwszej kolejności zachwytu, a poniekąd obrzydzenie.
Wielu z nas tak reaguje na przykład na owoce morza, zwłaszcza na
ośmiornice, kałamarnice lub też małże, mimo tego, że wielu smakoszy
twierdzi je za de facto smaczne i godne uwagi, jak pizza margherita a też uwielbiane spaghetti carbonara.
Innymi potrawami, do jakich wielu z nas nie umie się przekonać się
podroby, inaczej produkty mięsne pochodzące z wewnętrznych narządów
zwierząt – z reguły jada się wątróbkę, płucka czy też cynaderki, inaczej
nerki. W kuchniach wyspiarskich, głównie w Irlandzkiej, podroby
stanowią stanowczą większa część jadłospisu i najistotniejszą część
wielu potraw, wśród jakich odnajdują się podroby zwierzęcia opiekane w
jego żołądku. Brzmi to chociaż niezbyt zachęcająco, niemniej jednak
dania tego typu mają oddaną rzeszę entuzjastów, jacy gotowi są zjeść
podroby przygotowane w najbardziej nawet ekstremalny sposób, nie
zważając na niepochlebne opinie innych. Dla innych polecamy sernik – sprawdź sam!

Szarlotka
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)